Łakomy Kąsek

Blog Klopsiuli i Robala

czwartek, 2 stycznia 2014

Baba ganousch czyli pasta z bakłażana

›
Przepis znalazłam w książce kucharskiej "Bobas Lubi Wybór" Gill Rapley i Tracey Murkett, wypróbowałam go już parę miesięcy temu...
6 komentarzy:
poniedziałek, 25 lutego 2013

Polenta smażona

›
Dziś będzie o mamałydze. Wprawdzie polenta brzmi jakoś lepiej, światowo, nawet nieco elegancko, to nic innego jak mamałyga właśnie. Co cie...
4 komentarze:
niedziela, 24 lutego 2013

Pasztet z ciecierzycy

›
Co może być alternatywą dla wędliny do położenia na kromce pieczywa, gdy nie można jeść sera żółtego, twarogu, itp przetworów mlecznych? N...
4 komentarze:
poniedziałek, 31 grudnia 2012

Zupa Solanka

›
No proszę! Pierwsza zdaje się zupa na tym blogu. Wspomnianą zupę znałem z opowieści taty z czasów, kiedy bywał w "bratnim kraju...
6 komentarzy:
środa, 19 grudnia 2012

Blok karobowy

›
Wielu z nas pamięta smak, lub przynajmniej wygląd popularnego w PRL-u bloku czekoladowego. Ja ten smak bardzo lubię, i od czasu do czasu s...
3 komentarze:
wtorek, 9 października 2012

Tarta z cukinią a'la zapiekanka z pieczarkami

›
Dostałam od mamy sporą dojrzałą cukinię, taką z pestkami w środku. Po krótkim namyśle (i wertowaniu internetu) przerobiłam ją na tartę. Do...
1 komentarz:
środa, 8 sierpnia 2012

Szybka szarlotka

›
Szarlotka to jedno z podstawowych ciast, ma mało składników, jest proste w wykonaniu, więc jest w sam raz dla zapracowanych ;) Zwykle szu...
6 komentarzy:
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer

Współtwórcy

  • Klopsiula
  • Robal
Obsługiwane przez usługę Blogger.